50 % korting en gratis verzending

De beste matrassen voor zijslapers


De beste matrassen voor zijslapers

Wat is het beste matras voor zijslapers? De meeste mensen slapen op hun rug of op hun zij. Zijslapers hebben het voordeel boven rugslapers dat de kans op snurken kleiner is. Ze hebben echter vaker te maken met rug-, heup- en nekpijn als ze het verkeerde matras hebben gekozen.

 

Stabiliteit & Ondersteuning

Het ideale matras voor zijslapers heeft een goede tot zeer goede stabiliteit en ondersteuning. De stabiliteit moet niet worden verward met de mate van hardheid of met het slaapgevoel. Een zacht matras kan net zo goed of zelfs stabieler zijn dan een hard matras.

Het gevaar van een ongeschikt matras voor zijslapers is dat de wervelkolom niet goed uitgelijnd is. Dit moet in ieder geval worden vermeden, zodat u geen pijn in de nek en rug krijgt.

Uw matras moet daarom niet te hard of te zacht zijn. Welke hardheid voor u het beste is hangt af van uw lichaamsgewicht. U moet niet te veel in het matras zakken, omdat uw wervelkolom anders niet in de normale positie ligt maar scheef.

Goede ondersteuning is voor een zijslaper belangrijk. De slaaphouding van een zijslaper is niet altijd hetzelfde. Soms slaapt u als zijslaper met uw benen opgetrokken, soms niet.

Soms is slechts één been opgetrokken. Uw matras moet u in elke positie goed ondersteunen zodat uw wervelkolom goed recht blijft en dus gezond. Het licht zakken op bepaalde plaatsen en speciale ondersteuning op andere plaatsen is erg belangrijk.

Hiervoor zijn speciale ligvlakken, zoals de 7-ergonomische lig-zones, nuttig. Deze indeling zorgt ervoor dat het hoofd beter wordt ondersteund en de zijslaper iets meer in het matras zakt in het gebied rond de schouders en de nek. Zo blijft uw ruggengraat in de normale positie.

Bovendien moet het matras van een zijslaper een hoge punt-elasticiteit hebben en een goede vermindering van de drukpunten. Dit zorgt voor een aangename nachtrust zonder fysiek ongemak.

 

Vermijd: Bekkenrotatie

Een probleem dat zijslapers vaak hebben, is de bekkenrotatie. Dit is het gevolg van de verplaatsing van de rugspieren en de lumbale wervelkolom.

Er ontstaat een draaiing wanneer u het bovenlichaam in de tegenovergestelde richting van het onderlichaam draait. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn.

Om te beginnen kunt u dit voorkomen door een kussen tussen uw benen te klemmen terwijl u slaapt. De juiste keuze van het matras voor zijslapers is erg belangrijk.

Uw matras moet u ondersteunen om pijn te voorkomen. De criteria zijn: wervelkolom, gewicht en de mate van wegzakken.

 

Samengevat: de belangrijkste punten

Wij raden u aan om op de volgende punten te letten bij het kopen van een matras als u een zijslaper bent:

goede stabiliteit

hoge puntelasticiteit

goede stabiliteit en een goede drukontlasting om vervorming van het bekken te voorkomen

goed aanpassingsvermogen

Ondersteunende lig-zones (bijvoorbeeld een schouderzone)

Een goed kussen

 

Dikke matrassen
Gratis bezorging
Termijn betaling
Nederlandse productie